ETİ Çocuk Tiyatrosu Aydın’da

  • Alptekin Çınar
  • 20 Nisan 2019
  • Yorumlar Kapalı

ETİ Çocuk Tiyatrosu 23 Nisan’da ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ı Aydınlı çocuklar ile buluşturuyor

19 yıldır Türkiye’nin 81 ilini karış karış dolaşarak çocuklarımızı tiyatro ile buluşturan ETİ Çocuk Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Aydınlı çocuklar için ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ oyununu sahneliyor. Tiyatronun gücü ile 2 milyonu aşkın çocuğun kültürel gelişimine ve hayal dünyalarının zenginleşmesine önemli katkı sağlayan ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu sezonda da Türkiye’nin her bölgesinde çocukları tiyatro sanatı ile ücretsiz buluşturmaya devam ediyor.

Türkiye’nin lider gıda üreticisi ETİ sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü çocuklara aşılamak için ülkeyi gezmeye hız kesmeden devam ediyor. 2001 yılından bu yana Edirne’den Hakkari’ye, Lefkoşa’dan Ankara’ya kadar yurtiçinde ve yurtdışında onlarca şehri dolaşarak 2 milyonu aşkın çocuğu ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturan ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu defa da ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ oyunu ile Aydın’lı çocuklarla buluşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Şükran Güngör – Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda iki seans olarak sergilenecek ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ oyununa giriş ücretsiz olacak. Eti Çocuk Tiyatrosu, Aydın’daki oyunun ardından Türkiye turnesine devam edecek.

Her sezon, aralarında ilk kez tiyatroyla tanışacak on binlercesinin de olduğu yaklaşık 120 bin çocuğa ulaşıp, hayatlarına yepyeni pencereler açan ETİ Çocuk Tiyatrosu, yurt içinde ve yurt dışında onlarca şehirde perdelerini açtı. Bugüne kadar “Bisküvi Adam”, “Kakaolu Olsun”, “Alaaddin’in Sihirli Lambası”, “Alice Harikalar Diyarında”, “Pinokyo”, “Çizmeli Kedi” ve “Kral Çıplak” adlı oyunları sahneleyen Eti Çocuk Tiyatrosu, bu sezonda da “Kırmızı Başlıklı Kız” oyunuyla seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Katılımın salon kapasitesiyle sınırlı olacağı gösterimlerin davetiyelerine gişelerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek.

OYUN HAKKINDA…

‘’Büyüklerin Sözünü Dinleyelim’’

Charles Perrault’nun eserinden uyarlanan, yönetmenliğini Ünsal Sicilli’nin, müziklerini Caner Anar’ın, dekor ve kostüm tasarımını Şebnem Kepkep’in yaptığı“Kırmızı Başlıklı Kız”çocuk oyunu; klasik masalın kurgusunun zenginleştirilmesiyle sahneye koyuluyor. Oyunun ana fikrinde büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra tanımadığımız kişilere karşı da dikkatli olmamız gerektiği anlatılıyor. Annesi ve babasına verdiği sözü, ormanda karşılaştığı kurnaz kurdun kendisini kandırmasıyla tutamayan Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesine ulaştığında ise her şeyin farkına varmış oluyor. Oduncu ile avcının, Kırmızı Başlıklı Kız ve büyükanneyi kurtarmasıyla tamamlanan, eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun da olan “Kırmızı Başlıklı Kız”, çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun.

Geri «
İleri »