2022 Pamuk İstişare Toplantısı Söke’de Yapıldı

  • Alptekin Çınar
  • 19 Mart 2022
  • Yorumlar Kapalı

2022 Yılı Pamuk İstişare Toplantısı Söke’de yapıldı.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Söke Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri, uzmanlar ve üreticiler katıldı.

Toplantıda Bornova Zirai Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları sağlıklı toprak, toprakta kalitenin iyileştirilmesi, pamuk ve buğday ürününde dikkat edilmesi gereken çalışmalar, ürünlerin yetiştirilmesi konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Aydın’da bulunan barajların doluluk oranları ile ilgili bilgileri paylaşan Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Ahmet Engin Turan, “Kemer Barajı’nda doluluk oranı % 92’ye ulaşırken taşkını önlemek amacıyla elektrik üretimi yapılıyor. Sulama sezonunda ise % 100 doluluk oranı ile girilecek. Çine Adnan Menderes Barajı % 60, Gökbel Barajı % 40 seviyelerinde. Topçam Barajı % 50, Yaylakavak Barajı ise % 97. En düşük su seviyesine sahip barajımız ise % 21 ile İkizdere Barajı. Bu barajı sulamanın sıkıntılı olduğu dönemlerde kullanılıyor. Genel olarak ifade edilecek olursa Aydın barajlarındaki  doluluk oranı ortalaması %62” dedi.

“Birinci ürün pamuğa 2, ikinci ürün pamuk için ise 2 su öngörülüyor”

Valilik tarafından sulama konusunda alınan kararları paylaşan Turan, “Aydın Valiliği tarafından alınan karar ile birinci ürün pamuğa 3 su, ikinci ürün pamuk için ise 2 su öngörülüyor. Bu iki suya yatak suyundan yapılan tav suyu dahil değil. Bu birinci ürün pamuk için öngörülebilir bir durum ancak anız yeri için sürpriz olabilir. Çünkü anız tav suyu yapıldığı tarihte yatakta suyun olacağını tahmin etmiyoruz. Tav suyu yataktan yapılırsa ikinci ürün pamuğa 2 su, ancak tav suyu barajlardan yapılırsa 2. ürün pamuk ekimine bir su verilmesi planlandı” şeklinde konuştu ve buğday arkası pamuk ekiminin serbest olduğunu ifade etti.

Geri «
İleri »